Coachning,  Hållbart entreprenörskap och arbetsliv

Here we go again.


Morgon igen och dags att gå upp fast jag allra helst vill ligga kvar här, tänker jag där jag ligger ihopkurad under mitt varma krispiga täcke samtidigt som jag gnuggar mig i ögonen. Motstridigt sätter jag ner fötterna på golvet och även fast min kropp förflyttar sig mot telefonen i köket där larmet tydligt signalerar att det är dags att gå upp så är inte knoppen med mig. Den är kvar och drömmer vidare under det krispiga täcket…

Så kände jag under en period i mitt liv. En period då jag gick på autopilot och gjorde saker av ren vana eller för att ”det är så en ska göra” eller ”det är så en alltid har gjort”. Om du känner igen dig så behöver det inte betyda att du behöver byta jobb eller inriktning utan för mig hjälpte det med att connecta till mitt högre syfte och ta reda på hur jag kan motivera, och hotivera, mig själv. Jag reflekterade över och skrev ner svar på dessa frågor:
•Varför gör jag det jag gör?
•Vad bidrar det jag gör dagligen till för andra människor och/eller samhället?

Svaren hjälpte och hjälper mig fortfarande att se fram emot att hoppa ur sängen varje morgon. Jag mår bättre när jag bidrar till något stort och mår jag bättre så presenterar jag bättre. När vi ”kopplar upp oss” mot helheten skapas en känsla av syfte, engagemang och åtagande.
Kanske känner du inte igen dig själv men har någon nära dig som kanske kan behöva grotta i detta? Vi är olika och har olika behov.

Ett citat som etsat sig fast i mig och som påminner mig om mitt varför är:
Om människor som inte förstår varandra, åtminstone förstår att de inte förstår varandra, då förstår de varandra bättre än när de – utan att förstå varandra – inte ens förstår att de inte förstår varandra”.
-Wayne W. Dyer

Jag går just nu en NLP-utbildning och där får en bland annat nörda ner sig i dessa frågor. Och se, så här glad blir en när en hängt med ett gäng powerkvinnor under NLP-modul 2 i två dagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.