Drömmar,  Hållbart entreprenörskap och arbetsliv

Har du koll på din inre dialog?

Nå bättre resultat genom att ta kontroll över, och bli medveten om,  din inre dialog. 

De inre rösterna är avgörande för hur jag mår och hur det går.

Vad snackar du om med dig själv?

”Dumma” oigenomtänkta frågor på slentrian får dumma svar så försök ha koll på vad som sägs på Hjärnkontoret och i ditt inre.. En dum fråga en ställer sig själv kan vara ”nu gjorde du fel igen, varför är du så dålig på det här?”. En bättre fråga hade kunna vara ”vad lärde du dig av det här och hur kan du göra annorlunda nästa gång?”. Genom att ta kontroll över och bli medveten om vilka kritiska frågor du ställer dig själv kontinuerligt gör att du kan rikta om dina frågor så du får bättre svar! 🧠

Däremot så sägs en hel del viktiga saker också. Det är här din intuition bor. Genom att lyssna efter vad du innerst inne vill blir det enklare för dig att ta rätt beslut med både 🧠, det logiska, och 💗, din intuition.

Till exempel.

Du blir erbjuden ett riktigt bra jobb med högre lön. Logiskt så är det ju jättebra med högre lön så ni har råd att spara ihop till den efterlängtade vandringen i fjällen och en ny tv. Men vad säger egentligen din intuition? Är det här vad du vill göra och enligt dina värderingar? 

Intuitionen är den inre känsla du kan få innan du börjar avgöra vad som är rätt eller fel eller bra eller dåligt. Du bara känner och vet vad som är bäst för dig eller sant utan att det finns någon logisk förklaring till hur du kan veta det.  Du kanske har gått in i ett rum nån gång och känt en stark känsla av glädje och lätthet eller kanske motsatsen, en stark känsla av tyngd och ledsenhet – det är en slags intuition! 

Hur lyssnar en efter sin intuition? 💭

Intuitionen kommer oftast när den logiska delen av hjärnan är fri från grubblande och inte söker problem och lösningar om vartannat. Jag brukar hitta den i små pauser. I duschen, under en meditation eller ett träningspass. Hur gör du?

I NLP-utbildningen jag går just nu har vi fått göra en övning, en riktig quickfix. Med hjälp av den kan en ratta om den inre kritikern. Vi lär oss också att följa vår intuition. Hojta om du är nyfiken på övningen, eller utbildningen i stort! 🧘🏽‍♀️💭🧠 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.