tisdag, september 26, 2023
HomeSkönhetEmma Gustafsson bloggar om skönhetsbranschen på Inspoguide

Emma Gustafsson bloggar om skönhetsbranschen på Inspoguide

Vi välkomnar Emma Gustafsson, Egobloggen till Inspoguide. Emma har jobbat i akutsjukvården och drivit eget bemanningsföretag – nu har hon lämnat det för att jobba inom skönhetsbranschen. Efter en tidigare anställning på Akademikliniken är hon nu ordförande för Svensk Plastik Estetisk Sjuksköterske Organisation och anställd på My Beauty Clinic.

Välkommen till Inspoguide, berätta lite om dig själv? 
Jag är en småstadstjej med stora ambitioner. Jag har bytt traktor mot SL-kort. Doften av nyklippt gräs mot våt asfalt. Allt för att kunna jobba med det jag älskar mest, skönhetsvård. För 8 år sedan flyttade jag till Stockholm för att öka mina möjligheter att arbeta inom skönhetsindustrin. Efter några år i landstinget valde jag att starta ett bemanningsföretag, genom det arbetade jag bland annat  på intensivakuten på Karolinska Solna. Många bollar i luften har alltid varit min grej och viljan att alltid lära mig något nytt har tagit mig till många spännande platser, däribland Tanzania och Thailand. Där jag bodde och jobbade som sjuksköterska. 

Nu bor jag sedan 1,5 år tillbaka i Sverige igen. Här hemma arbetar jag som injektionsbehandlare på My Beauty Clinic i Mood gallerian. Utöver det driver jag som manager sociala media för MBC. Att ha en nära kontakt med kunder, läsare och kollegor över sociala media ger mig en fantastisk stimulans och möjlighet att utvecklas. Vidare sitter jag som ordförande i Sveriges största förening för sjuksköterskor inom plastik estetisk verksamhet, Speso.se. Speso verkar kompetenshöjande för sjuksköterskor inom branschen. 

Tillsammans med min partner försöker jag att så ofta det går uppleva naturen, och resor till extrem miljöer. Vandring och äventyr ligger varmt om hjärtat. Hösten som var hade en inplanerad resa till nepal och everest, men men rådande pandemi blev vår resa inställd som så mycket annat. Nu när resor inte är akutellt längre så passar jag på att istället måla abstrakt konst. 

Med ett brinnande intresse för skönhet, patientsäkerhet och duktig-flicka-syndrom hoppas jag att skriva informativt, kunskapslyftande och ärligt


Vad kommer man att få läsa om på din blogg? 
På bloggen kommer jag att skriva om hur det är att arbeta inom skönhetsindustrin, med allt vad det innebär. Jag hoppas att kunna dela med mig av mina professionella kunskaper i ämnet, både vad det gäller injektioner men också plastikkirurgi. Förhoppningen är att nå ut till kunder och läsare med information för att de i sin tur skall ha möjlighet att fatta kloka beslut inför operationer och behandlingar. 


Du skriver att du vill bli Sveriges bästa injektionsbehandlare, varför känns det viktigt för dig?
Jag har alltid haft en strävan att bli bäst på det jag gör. Hittills har jag inte misslyckats. Det är mer än hög tid att krossa jante-lagen, det finns många duktiga injektionsbehandlare där ute, däribland mina kollegor. Självklart hoppas jag på att tillsammans med kollegor både från min egen och andras klinker bli riktigt duktig på det jag gör. 

Varför tror du det är viktigt att dela med sig även av bristerna i skönhetsbranschen?
Vad många inte känner till är att skönhetsindustrin i många fall är riktigt smutsig och med en ful baksida. Det gäller både behandlare, produkter och klinker. Jag hoppas att genom att hålla mig själv uppdaterad om produkter, branschen och patientsäkerhet kunna föra mina kunskaper vidare till mina läsare och kunder.

Läs Emmas blogg på Inspoguide >>

Emma Gustafsson, bloggar om skönhetsindustrin.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular