Etikett på jobbet – 10 gester som gör dig mer populär på kontoret

0
252
Känner du att du har dåligt rykte på jobbet? Då ska du se till att bocka av varenda punkt på den här listan och du kommer garanterat att bli kontorets guldgosse(gumma):
10 gester som gör dig mer populär på kontoret

Inlägg i samarbete med Vindex

Är du ny på jobbet och känner att du vill lyckas med dina nya kollegor? Då ska du se till att bocka av varenda punkt på den här listan och du kommer garanterat att bli kontorets guldgosse (gumma). Är du på jakt efter det perfekta jobbet så kan du spana in Vindex rekrytering efter du har lärt dig de 10 regler som tillhör allmän etikett på jobbet.

1. Sätt på nytt Kaffe
Om du tar den sista skvätten kaffe i bryggaren, då ska du sätta på en ny kanna. Allt annat är inte etikett på jobbet. Du ska inte heller lämna så pass lite att det inte räcker till en ny kopp

2. Ta inte med mat som luktar för mycket
Makrill i tomatsås? Njae…

3. Ställ in i diskmaskinen
Detta låter antagligen självklart för de flesta men jag har arbetat på tillräckligt många arbetsplatser för att veta att det finns många som inte gör det.

4. Baka
Ja, du vet ju själv hur jävla glad man blir. Detta är sannerligen etikett på jobbet.

5. Kommentera inte det uppenbara
Ett exempel är om It-teknikern har rakat bort sitt ZZ-top-skägg. Han kommer att få höra det hela veckan så gör honom en tjänst och nämn det inte ens. Om han däremot bara har gjort en fintrimning, då får du gärna ge honom en komplimang.

6. Hälsa på alla
Och då menar jag receptionisten, städaren, chefen, brevbäraren, fruktbudet, Convini-killen, den där snubben som alltid luktar svett och diskmaskinsreparatören. Hellre ett hej för mycket en ett för lite.

7. Yttra dig bara på mötena när du har något att tillföra
Vid större möten, prata inte om oviktiga saker. Folk har bättre saker saker för sig än att höra på sånt som är mellan dig och chefen.

8. Lär dig namnet på dina kollegors familjemedlemmar
Det är mycket trevligare att säga ”Hur är det med Marie?” än ”Hur är det med frugan?”.

9. Skriv till folk på internchatten
Behöver du hjälp med något är det mycket bättre att skriva till folk innan och fråga om de har tid. Knackar du dem på axeln kanske du tappar sin focus-zone.

10. Bjud in folk du inte känner i samtal
Lunchar du till exempel med dina närmaste kollegor och den nya killen uppenbarar sig. Signalera då att han kan sätta sig med er. Ett tips är att konversera om generella ämnen som alla kan relatera till och inte bara prata interna jobbtermer. Jag skulle säga att detta är den viktigaste punkten när det kommer till etikett på jobbet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here