onsdag, juni 7, 2023
HomeSkönhetEvergetikon | Hudvård från Grekland

Evergetikon | Hudvård från Grekland

Inlägg i samarbete med Villoeco

Evergetikon | Hudvård från Grekland

Grekland är känt för sin höga kvalité på olivolja, trots det så hör man inte så ofta om grekisk hudvård, trots att olivolja är en populär ingrediens i många produkter. På Stockholm Beauty Week så träffade Jenny på Inspoguide det grekiska varumärket Evergetikon för första gången och hon fastnade bland de sköna konsistenserna och härliga dofterna. Grekland och varumärket Evergetikon kommer bli kända för sin hudvård här i Sverige och därför har vi valt att berätta mer om produkterna.

Evergetikon är ett grekiskt varumärke som enbart satsar på kvalitativa råvaror och de flesta av deras naturliga ingredienser växer i Grekland och på de grekiska öarna runt fastlandet. Produkterna tillverkas i staden Skanali, bredvid Knossos på ön Kreta. En av ingredienserna som återkommer i många produkter är olivoljan från Kreta som är av mycket hög kvalitet. Olivoljan bidrar till att produkterna håller länge utan att man behöver använda kemikalier och konserveringsmedel. Produkternas härliga dofter kommer från eteriska oljor.

Solprodukter från Grekland

Evergetikon har en rad olika solprodukterna för hår, kropp och ansikte och två utav dom är nyheter för den här sommaren. Detta är allt du behöver för semestern i Sverige och utomlands.

Ansiktskräm – Solkräm för ansikte och hals. Nyhet!
Solkrämen för ansikte och hals är en av Evergetikons nyheter för sommaren. Solkrämen innehåller olika naturliga oljor som ger ett högt SPF skydd, bland annat hallonfröolja, morotsolja och vetegroddsolja. Det här är de olika oljorna bra för:

Hallonfröolja – Fuktgivare med massor av nyttiga fetter, vitamin E, omega3 och 6 och antioxidanter. Den har också ett naturligt solskydd som ligger mellan 45-55 SPF. Tunn olja som lätt går in i huden.

Morotsolja – Rik på vitamin B, C, E och D. Reparerar huden och gör så att den behåller elasticiteten. Ger en bättre solbränna då den kan öka produktionen av melanin. Har ett naturligt solskydd som ligger mellan 35-45 SPF.

Vetegroddsolja – Rik på vitaminer och antioxidanter. Den hjälper till att bromsa ålderstecken och ska vara en av de bästa oljorna för att stimulera produktionen av collagen i huden. Har ett naturligt solskydd som ligger mellan 30-40 SPF.

Sololja för håret. Nyhet!
Härlig olja för håret som är 100% naturlig. Innehåller abyssinian olja som hjälper till att skydda håret från skador av både klor, saltvatten och värme. Ger ditt hår fukt, näring och ett riktigt glow!

Sololja för kroppen.
En naturlig sololja som ger dig ett effektivt skydd mot skadliga UVA och UVB strålar. Ger huden en fin och naturlig färg. Innehåller eterisk olja av kamomill som lugnar och hjälper huden att slappna av. Djupt återfuktande och innehåller antioxidanter mot fria radikaler och hudens åldrande.

After sun – Aloe vera
När du har varit i solen en hel dag så är aloe vera det bästa att använda som after sun. Aloe vera från Evergetikon innehåller hela 98% aloe vera och 2 % kokosolja. Den hjälper till att stärka hudens egna skydd, återfukta och lindra hudirritationer och annat som orsakas av solexponering. Eteriska oljorna av lavendel och kamomill gör huden lugn och mjuk.

Evergetikon har ett brett utbud av hudvårdsprodukter, läs mer och ta del av alla produkter på Villoecos hemsida där du också kan köpa produkterna:
Läs mer om Evergetikon >>

Du kanske också gillar:

Stockholm Beauty Week 2019

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular