söndag, september 24, 2023
HomeSkönhetFå håret att växa snabbare - Inspoguides bästa knep

Få håret att växa snabbare – Inspoguides bästa knep

Få håret att växa snabbare – Inspoguides bästa knep

Ett hårstrå växer ungefär en centimeter i månaden, alltså tar det några månader att få ett långt och vackert hårsvall. Men det finns faktiskt lite smarta knep på hur du får håret att växa lite. Här är Inspoguides 5 knep som hjälper dig att få håret att växa snabbare.

Kokosolja
Kokosolja kan du använda istället för balsam när du tvättar håret. Om ditt hår är extremt slitet och och torrt så krävs en längre behandling med kokosoljan. Ett smart tills för att på sikt få ett långt hår!

Hårinpackningar
Alla har olika hår, men för att få håret att växa snabbare är det viktigt att ta hand om det väl. Använd hårinpackning eller hårmask minst två gånger i månaden, gärna en gång i veckan för ett friskt hår.

Vitaminer
Det är viktigt att få i dig rätt vitaminer för att få ett långt och friskt hår. Brist på Zink leder till håravfall och torr och flagig hårbotten. Magnesium och Zink hjälper dig att få ett långt och friskt hår, starka naglar och fin hy.

Undvik värme
Ett hett tips till dig som vill få håret att växa snabbare. Försök att undvika värmeverktyg (så gott det går) och om du använder det är det viktigt att alltid använda värmeskydd i håret. Kan du ställa in värmestyrkan så kan du hitta ditt hårs lägsta värmenivå så du slipper skada håret i onödan.

Massera hårbotten
 Massera hårbotten regelbundet. Många glömmer bort att ta hand om sin hårbotten, men det är en viktig del av att få ett långt hår. När du masserar hårbotten så stimulerar du hårsäckarna och ökar blodtillförseln till hårsäcken vilket kan göra att håret växer snabbare.

Mandelolja
Mandelolja är bra både för hår, hud och naglar. Vi vill tipsa om att läsa inlägget om just mandelolja hos Fiasmode.com

Läs även:
Serum – Vad är det och hur använder man det?
Hårtrender 2018 – Allt om vårens styling, färger och frisyrer

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular