onsdag, juni 7, 2023
HomeResor & NöjeResa & HotellFem smultronställen i Stockholm

Fem smultronställen i Stockholm

Har du samma dilemma som mig varje gång du får besök ifrån vänner som bor utanför stan? Att du aldrig vet vad du ska visa dem? Man vill ju visa dem något originellt och inte ta med dem till gamla uttjatade turistattraktioner. Därför har jag listat fem stycken originella platser i Stockholm som dina gäster garanterat inte blir besviken på:

 1. Stenhamra stenbrott/stenhuggeri på Ekerö
  Stenhamra är ett av de ställen där man tog den sten som har byggt Stockholm. Idag har de jättelika hålen fyllts med vatten och därmed format ett unikt badställe. Platsen har dessutom använts vid många filminspelningar och du kommer bland annat känns igen dig ifrån filmer som Pippi på rymmen och Bröderna Lejonhjärta.
 1. Millesgården på Lidingö
  Carl Milles är Sveriges absolut mest framstående skulptör.  Idag används hans hem som konstmuseum och skulpturpark. Även om du inte brinner för kultur så kommer du uppskatta denna plats som känns precis som att gå in i Herkules-filmen men med fantastisk utsikt över Stockholm.
 1. Fredhällsklipporna på Kungsholmen
  Om du frågar mig så finns det bara ett ställe om du ska bada i Stockholm. Klipporna är dessutom utmärkta för en grillkväll och det finns nog ingen bättre solnedgång i Stockholm.
 1. Bergianska trädgården vid Frescati
  Nära Stockholms Universitet ligger Bergianska trädgården vilken är den perfekta platsen för en promenad och fika. Om det börjar regna kan ni snabbt bege er till Naturhistoriska museet (som är gratis) och där kan ni även kolla natur-bio på Stockholms enda kupolformade IMAX-biograf(Cosmonova).
 1. Blå lagunen på Ekerö
  Blålagunen är en anlagd sjö på Ekerö och namnet säger väl egentligen allt, svårt att hitta blåare vatten. Perfekt för strandhäng en varm sommardag.

Se även: Stockhoms 10 bästa biografer.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular