tisdag, september 26, 2023
HomeOkategoriseradeFem tips för dig som ska renovera badrummet

Fem tips för dig som ska renovera badrummet

Fem tips för dig som ska renovera badrummet

Går du i badrumsrenoveringstankar? I denna artikel ger vi 5 viktiga tips för badrumrenovering:

Letar du kakel till badrummet? Spana in Hill ceramic

  1. Budget

När du renoverar ditt badrum är det både en investering för dig själv och för värdet av din fastighet. När du gör en budget måste du fråga dig: När tänker du sälja din bostad? Ska du ändra plats på avlopp? Vilka delar av badrummet är absolut nödvändiga? Vad har du råd att investera?

  • Vilken typ av badrum vill du ha?

Tänker du ett standardbadrum med handfat, toalettdusch och/eller badkar? Eller ett så kallat ”puderrum” med endast toalett och handfat? Svaret beror på hur många badrum du har i ditt hem och vad syftet ska vara med det. Ett annat alternativ är ett så kallat ”Wet bathroom”, det vill säga ett badrum där duschen inte är separerad och där hela badrummet är vattentätt. Det kan se snyggt och modernt ut, utan krångliga duschdörrar som kommer i vägen.

  • Utveckla en badrumslayout

Ett av de kanske viktigaste tipsen som vi kan ge dig är att innan du börjar tänka på badrummets estetik måste du tänka igenom vilken layout som ditt badrums ska ha. Vilka ytor har du att arbeta med? Vanligtvis finns en ursprunglig layout innan man börjar renovera och om du är nöjd med den finns ofta inga skäl att ändra denna. Om du ska hålla på att ändra avlopp och väggar drar kostnaderna ofta i väg. Men ibland kan man känna sig missnöjd med den ursprungliga layouten, av olika anledningar. Om du har hjälp av en designer kan de ofta göra 3D renderingar av badrummet för att hjälp dig med en uppfattning om hur du skulle kunna ändra om.

  • Bestäm om du ska ha ett badkar

Badkar eller inget badkar. Detta är frågan som vi människor har ställt oss i tusentals år och svaret är fortfarande inte självklart. Visst, du kan spara utrymme om du bara har en dusch men är det värt det? Värt att tänka på är att om du har ett badkar i ditt badrum används vanligtvis mer vatten. Även värt att tänka på är att om du bor i villa och har flera badrum, kan åtminstone ett badkar leda till en högre värdering.

  • Tänk igenom belysning

Belysning är ofta något man inte tänker på när det kommer till badrum. Men vilken skillnad det kan göra med en genomtänkt belysning. Försök att få med så många fönster som möjligt och om möjligt, kanske även ett takfönster? Naturlig belysning som ger sken mot spegeln underlättar ofta och ger vanligtvis en sann representation över din hudton och ditt utseende. Dock, är detta något som alla inte vill se😉

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular