onsdag, september 27, 2023
HomeOkategoriseradeFem tips hur du väljer rätt verktyg till trädgården

Fem tips hur du väljer rätt verktyg till trädgården

Att välja rätt verktyg till trädgården

I samarbete med K-vagnen

I den här artikeln beskriver vi vad du ska tänka på när du väljer verktyg till trädgården. Detta gör vi i samarbete med K-vagnen.com som tillverkar högkvalitativa maskiner och vagnar för grönytesektorn. Styrka, lång livslängd och ett högt andrahandsvärde är deras ledord.  

Något som jag på allvar aldrig trodde jag skulle bli intresserad av var trädgårdsskötsel men det är förmodligen en slags svart magi som gör att för varje år som går, desto mer dras jag emot trädgårdsarbete. Det är något speciellt med att plantera ett frö och sedan se det växa. Jag förmodar att det är något slags inneboende guds-komplex som ger mig denna tillfredsställelse. Något som däremot kan göra trädgårdsarbetet riktigt tråkigt är fel verktyg. Vi har därför samlat några generella tips på hur du ska tänka för att välja rätt verktyg till trädgården.

Fem tips för att välja rätt verktyg till trädgården:

Känn på verktygen innan du köper dem

Känn på grejerna innan du köper dem – för att välja rätt verktyg till trädgården som passar just dig krävs det att du känner efter så att de passar. Du ska tänka på vikten, greppytan och hur balanserat redskapet känns i din hand.

Tyngden på redskapen är A och O

Ett generellt tips för att välja rätt redskap är att de inte ska vara för tunga och helst ha ett brett handtag eftersom det blir lättare att hålla i dem då. Detta är särskilt viktigt om du har mindre händer eller inte så starkt grepp.

Anpassa materialet efter uppgiften

material är A och O för att välja rätt verktyg till trädgården. Till exempel är rostfritt stål bra för att arbeta i jorden eftersom det glider lättare och är lätt att rengöra. Traditionellt smidat stål är mest hållbart och kolfiber eller plast är lättast.

Rätt längd på skaften

Långa redskap – Behöver du ett redskap med ett långt handtag? Då måste du välja rätt längd så du slipper ha böjd rygg samtidigt som du arbetar.

Power tools 

Beroende på vad du ska göra kan det krävas ett eldrivet verktyg som en häckklippare eller löv blås. När du väljer dessa verktyg se till att de inte är för tunga, läs recensioner angående ljudvolym (särskilt om du har griniga grannar) och om det är batteridrivet måste se till så att det inte är för klent. Ska du till exempel ordentligt mycket löv behöver du förmodligen nåt sånt här:

Blås/Sug

Läs även:

Gasolgrill vs Kolgrill | Vad är bäst egentligen?
Tusen Trädgårdar | Allt du behöver veta om tusen trädgårdar
Tre enkla Tips för lantlig inredning
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular