tisdag, september 26, 2023
HomeOkategoriseradeFem vanliga dräneringsproblem

Fem vanliga dräneringsproblem

Detta inlägg är ett betalt samarbete med Lagstrom.com. Funderar du på dränering i Stockholm? Spana då in deras hemsida.

Det går ju inte att påverka hur mycket det regnar. Men det går att göra något åt hur mycket regnvattnet påverkar din fastighet. Tecken på att du har dålig dränering kan vara: vatten i källaren, erosion, växter i trädgården som drunknar i regnvatten eller myggor som häckar vattenpölar i din trädgård. I den här artikeln diskuterar vi vanliga dräneringsproblem och hur du får bukt med dem.

Felaktigt installerade vattenrännor

Det vanligaste problemet med rännor är att de svämmar över eller att de inte leder bort vatten från ditt hem på ett effektivt sätt. Man ska alltid se till att alla dräneringsrännor leder bort från ditt hus och att de är tillräckligt långa. Du måste även se till att kontinuerligt rengöra vattenrännor.  Om du tror att detta är ett problem i din fastighet är det mest effektiva sättet att gå ut vid kraftigt regnväder och observera hur de leder vatten.

Vatten från grannhus

Ligger du hus nedanför grannens? Då kan det skapas erosion från den högre höjden. Om detta är ett problem kan du skapa en uppsamlingsbassäng eller omdirigera vattnet.

Landskapsarkitektur

En gård som lutar mot ditt hem, vegetation eller asfalterade ytor som leder vattnet mot huset. Detta är problem som kan skapa fuktskador. Nyckeln till att lösa dessa problem är att avleda vattnet.

Rötter som letat sig in i dräneringsrör

Precis vad det låter som. Ett sätt att förebygga är att vara nog med att limma fogarna på rören.

Jordproblem

Jordproblem orsakar dräneringsproblem. Om din gräsmatta är våt på vissa områden medan andra är torra kan det vara jordtypen som orsakar dräneringsproblem. Om din jord är lerig kommer rinner inte vattnet ut särskilt bra. Om din jord är sandig rinner vattnet rakt igenom. Då kan vattnet rinna ner på sidorna av din husgrund och skapa våta områden i väggarna till din källare.  

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular