onsdag, juni 7, 2023
HomeOkategoriseradeFem vanliga misstag vid golvslipning

Fem vanliga misstag vid golvslipning

Fem vanliga misstag vid golvslipning

Att slipa golven kan verkligen förändra hela känslan i ett hem. Man kan förvandla ett fult gammalt laminatgolv till vackra golvbrädor eller en grå och matt parkett till ett skimrande ekgolv. I den här artikeln går vi igenom fem vanliga misstag som många gör när de slipar sina egna golv. Om du är rädd för att göra något av dessa misstag kan du ju även beställa hjälp från en professionell golvslipningsfirma. Att slipa golven är ett hårt arbete så om du känner att du hellre spenderar din tid med annat så rekommenderar vi att du anlitar ett proffs. Letar du efter prisvärd golvslipning i Stockholm?   

  1. Att använda fel sandpapper

Det vanligaste misstaget när man slipar golv är att man använder fel typ av sandpapper. Om du börjar med ett sandpapper som inte är tillräckligt grovt kommer du inte att komma någonstans. Vilket typ av sandpapper som du ska välja beror helt på golvets förutsättningar. Om golvet har blivit slipat tidigare kan du använda ett finare papper men i de flesta fall behövs ett grövre sandpapper än du först misstänker.

  1. Att inte slipa tillräckligt

Att slipa golven är ett hårt fysiskt arbete. I början av slipningen kommer du snabbt att se resultat men på grund av golv ofta inte är helt jämna får man i de flesta fall inte bort allt med bara en slipning. Detta innebär att man ofta lämnar skuggor på golvbrädornas kanter, om brädorna exempelvis har en konvex form. Så när du börjar tycka att golvet ser helt okej ut ska du motstå frestelsen att kalla jobbet klart utan faktiskt slipa golvbrädorna helt jämna.  

  1. Att inte slipa diagonalt

Att slipa golvbrädorna diagonalt kommer med många fördelar. Det är exempelvis lättare och gör bördorna jämnare.

  1. Att slipa golvkanterna för noggrant

Detta är förmodligen den största huvudbryn när du utför arbetet. Att komma åt kanterna kan vara oerhört svårt och tidkrävande. Den bra nyheten är däremot att du kan slipa kanterna lite mindre än vad du behöver slipa golvets huvudyta.

  1. Att inte byta sandpapper tillräckligt ofta

Det är en av de vanligaste misstagen man gör när man slipar golven. När du har slipat med samma sandpapper ett tag kommer det att nötas ut och om du inte byter tillräckligt ofta så kommer slipningen att ta onödigt lång tid. Det är dumsnålt att köra på samma sandpapper för länge. Även om det kostar lite att byta så kommer din rygg att tacka dig i slutändan.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular