onsdag, september 27, 2023
HomeOkategoriseradeFör hög hyra? Då kan det vara dags att byta studentbostad

För hög hyra? Då kan det vara dags att byta studentbostad

För hög hyra? Då kan det vara dags att byta studentbostad


Att bo i en studentbostad är ofta både praktiskt, bekvämt och väldigt smidigt för dig som
pluggar. Studentbostäder är ju anpassade för just studerande som kanske inte alltid har så mycket pengar, är i behov av att ha nära till det mesta, samt vill vara sociala. Hyrorna är ofta låga, placeringen bra och möjligheter för att umgås väldigt generösa. Sen finns det alltid de som vill tjäna pengar på att andra hyr deras bostad, då även studentbostäder – det händer alltså att man även i en studentbostad kan betala för hög hyra. Om du upplever att din hyra är för hög kan det vara smart att söka sig till en ny bostad. Men hur?

Att hitta en ny studentbostad
Att betala för hög hyra är inte roligt för någon, men speciellt inte för en student. Trots att du som studerande trivs väldigt bra din studentbostad och inte känner för att flytta kan hyran och det du måste betala vara väldigt avgörande för hur bra bostaden egentligen är.

Det är ingen hemlighet att studenter rätt sällan har stora inkomster, och därmed möjligheten att betala hur mycket som helst för en bostad – hyran kan därmed vara avgörande för både ekonomin i dagsläget och för framtida skeenden!

För att allt ska kännas rätt med bostaden bör hyran också passa dig. Gör den inte det kan det vara läge att byta bostad, eller åtminstone försöka. Vill du inte, eller inte kan, flytta hem igen måste du helt enkelt börja söka studentbostäder på nytt. Ta del av våra bästa tips för att hitta en annan bostad som du kan flytta in i!

● Annonsera om ditt bostadssökande
Ett riktigt bra tips för dig som söker en ny studentbostad är att annonsera om att du är på jakt efter nya alternativ. Här kan det vara bra att lägga ut ett inlägg på Facebook, att
annonsera på blocket eller andra liknande sidor, samt att kontakta vänner och bekanta. I många fall finns det någon som känner någon, som vet något och så vidare.

Kontakta studentkåren
Studentkåren på en viss skola har ofta väldigt bra koll på vad som sker i ett visst område, det även när det kommer till studentbostäder. Det kan med andra ord vara smart att kontakta studentkåren på din skola för att se om de vet något. I många fall finns det specifika studentbostäder kopplade till en viss skola – kanske finns det något där!

Hyra i andra hand
Är det svårt att hitta studentbostäder som passar dig, eller som finns tillgängliga i din stad? Ett alternativ som då kan vara värt att se över är att hyra en bostad i andra hand.
Trots att det kanske inte är ett långsiktigt alternativ kan det öppna vissa möjligheter som är bättre än den studentbostad där du betalar för hög hyra. Att hyra i andra hand kan
åtminstone vara ett bra tillfälligt alternativ under tiden du söker ny studentbostad. Idag är det väldigt många som hyr ut sina bostäder i andra hand, och det av alla möjliga olika slag. Du kan hitta bostäder för inneboende, delade bostäder, kollektiv, och så vidare. Är ekonomin begränsad kan sådana alternativ vara passande. Det finns mycket att hitta här!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular