Cheesecake

Vegan chocolatecheesecake with chocolatechip cookie dough

Cheesecake utan färskost? Jo då, det går. Åtminstone om man använder en växtbaserad variant. Den här är chokladiga cheesecaken är bredd över en botten av chocolatechip cookie dough, alltså, kakdeg. Den blev mäktig och helt fantastiskt jäkla god. Jag vet inte ens om jag vill bjuda bort den eller äta hela själv. För magens skull är det kanske bäst att dela med sig.

Botten

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

100 gram mörk choklad

En nypa salt

1. Vispa margarin, farinsocker och strösocker med elvisp till en kladdig massa

2. Vänd i mjöl och salt

3. Hacka chokladen grovt och blanda i degen

4. Platta ut degen i en springform (22 cm i diameter) och ställ in i frysen

 

Chokladcheesecake

2,5 dl vispbar sojagrädde

1,5 dl strösocker

En skvätt citronsaft

150 gram Oatly´s påMackan (växtbaserad färskost)

200 gram mörk choklad

1. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något (men inte stelna)

2. Vispa grädden hård tillsammans med några droppar citronsaft

3. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa

4. Häll i färskosten och vispa lite till

5. Vänd i den smälta chokladen med slickepott och blanda till en jämn smet

6. Häll massan över kakdegen i springformen och ställ i frysen. Jag hade min inne över natten men jag kan tänka mig att 4 timmar räcker för att den ska stelna

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

2 Comments

  • Gerd

    Hej , har precis gjort den här cheesecaken och undrar om den ska tina när man haft den i frysen eller om man serverar den direkt från frysen.

    • fridasvegobak

      Hej. Vad roligt, den är verkligen supergod! Du kan låta den stå framme i 5-10 minuter innan du serverar den föra att den ska bli lättare att skära i, men den ska inte smälta, då blir det sås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *