Övrigt

Vegansk nutella

Jag är kär. I min nutella. Det känns som en dyrbar, lyxvara som jag måste bruka väl och inte bara sleva i mig. Även om det känns mer än lockande.

Du behöver

175 gram hasselnötter

80 gram smält mörk choklad

1,5 dl strösocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta hasselnötterna i 7-10 minuter

2. Låt nötterna svalna något och gnugga av skalet i en ren kökshandduk tills det trillat av

3. Mixa nötterna i en matberedare till det blir en kräm. Först kommer det bara bli smulor men efter en stund kommer fetterna i nötterna sönderdelas och du kommer få en slät hasselnötskräm.

4. När hasselnötterna blivit en kräm tillsätter du sockret och fortsätter mixa på hög hastighet någon minut

5. Smält chokladen och tillsätt den i nötkrämen

6. Blanda ihop med en slickepott tills du får en vegansk nutella

7. Förvara nutellan i en burk i kylen!

vegansk nutella

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

6 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *