Cheesecake

Vegansk nutellacheesecake

Botten

150 gram digestivekex

125 gram mjölkfritt margarin

2 msk kakao

Cheesecake

2,5 dl (växtbaserad färskost (jag hade Oatly´s påMackan)

3 dl nutella (recept på vegansk nutella finns HÄR)

Topping

20 gram vit choklad (Green star är en växtbaserad

Gör så här

1. Mixa digestivekexen (eller lägg dom i dubbla plastpåsar och banka sönder med händerna eller en kavel) och häll i en bunke.

2. Smält margarinet och tillsätt i kexen. Häll i kakaon och blanda runt. Jag gillar när pajdegen är lite ojämt blandad, det blir snyggt och varje bit smakar olika så jag blandade i kakaon lite slarvigt.

3. Häll pajdegen i en form (15×20 cm) och platta till ordentligt så det blir en fast massa.

4. Börja med cheesecakesmeten. Blanda färskost och rumstempererad Nutella till en jämn smet.

5. Häll över i formen och bred ut till ett jämnt lager.

6. Smält chokladen och blanda i 1 tsk neutral olja, ringla över kakan med en tesked och dra streck med exempelvis en potatissticka så chokladen bildar ett mönster.

7. Ställ in i frysen i cirka 4 timmar.

Följ gärna mitt Instagramkonto @fridasvegobak för mer inspiration till växtbaserad bakning

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *