Brownies

Seg brownie med snurrig färskoats och vit choklad

En mastig, smakrik brownie till kaffet är ju bara helt underbart gott! Här blandas den med en swirl av vit choklad och vegansk färskost. Så otroligt mumsigt!

Brownie

4 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

1,5 dl olja (välj en neutral variant)

1,5 dl Oatly iKaffe

150 gram mörka chokladknappar (eller vanlig mörk choklad som du hackar)

En nypa salt

Färskoats med vit choklad

50 gram vit vegansk choklad

50 gram Oatly’s påMackan

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser till brownien i en skål. Tillsätt olja och iKaffe. Blanda till en jämn smet. Häll i chokladknapparna/hacka chokladen och blanda i smeten. Bred ut smeten i en form klädd i bakplåtspapper (20x30cm). Smält den vita chokladen och blanda med påMackan. Klicka över browniesmeten och ”snurra” ut den lite med en gaffel. Grödda kakan i ugnen i 22-24 minuter. Låt svalna och skär upp i bitar.

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *