Övrigt

Äppelkompott med whiskey

Den här kompotten är så underbart god. Den gör sig så bra i pajer, bullar eller tillsammans med en kula vaniljglass. Du kan ersätta whiskeyn med vatten, det är inga problem!

Äppelkompott

300 gram urkärnade äpplen

1,5 dl strösocker

1 dl vatten

0,25 dl whiskey, ex Glenfiddich är vegansk (kan ersättas med vatten)

Kanel efter smak

1. Koka upp socker, vatten, whiskey och kanel i en kastrull

2 Låt puttra tills det blir en simmig konsistens

3. Skala och dela äpplena till små tärningar

4. Tillsätt dem i kastrullen och koka mjuka i cirka 15 minuter

5. Låt svalna helt

Receptet till minipajer med äppelkompott hittar du HÄR

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *