Övrigt

Vegansk mandelmassa

Jag är en av dom som drar mig från att göra egen mandelmassa eftersom jag tycker att det är lite bökigt att stå att skålla mandeln. Men varför har jag aldrig tänkt på att använda vanligt mandelmjöl innan? Det är ju hur smidigt som helst och smakar precis som mandelmassa ska smaka.

Till ca 200 gram mandelmassa behöver du:

2 dl mandelmjöl

2 dl florsocker

2 msk aqua faba (vätskan från konserverade kikärtor)

1 msk vatten

2 droppar bittermandelarom (kan uteslutas)

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det blir en jämn massa

2. Förvara mandelmassan i frysen och plocka fram den ett par timmar innan du ska använda den

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *