Biskvier

Biskvitårta med Oreo

En biskvitårta är inte lika pilligt som att göra små runda och det blir festligt att bjuda på som tårta! Den räcker till många eftersom den är mäktig. Jag gjorde min i en springform som är 24 centimeter i diameter och då räcker tårtan till cirka 10 personer.

Biskvitårta

Botten

200 gram mandelmassa (du kan göra din egen efter DET HÄR receptet, det är superenkelt)

1 dl strösocker

2 msk aqua faba

(150 gram mörk choklad till översta lagret på biskvitårtan)

1. Blanda alla ingredienser till en lös smet

2. Klä en springform med bakplåtspapper i botten

3. Bred ut smeten jämt i botten på formen

4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 25-30 minuter

5. Låt svalna helt

Oreofyllning

1 paket Oreo Original

2 dl florsocker

200 gram mjölkfritt margarin (jag använde hälften smörgåsmargarin och hälften bakmargarin eftersom jag tycker att bakmargarinet får en väldigt fet konsistens i munnen om den inte smälts eller tillagas i ugn. Bordsmargarinet har mycket godare smak men är lite lösare, så en blandning av dessa är jättegott!)

1. Mixa kakorna till smulor i en mixer

2. Vispa upp margarin och florsocker med elvisp

3. Häll i Oreosmulorna och vispa ihop till en jämn, fluffig fyllning

4. Bred ut fyllningen över den avsvalnade biskvibotten

5. Ställ in hela formen i frysen i cirka 30 minuter (är kakan fryst kommer chokladen garanterat inte smälta ihop med fyllningen)

6. Smält chokladen och bred ut den över fyllningen

7. Låt chokladen stelna (i frysen/kylen) och servera din stora biskvi som en tårta!

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *