Cupcakes

Äppelmuffins med mandelmassa

Igår gjorde jag vegansk mandelmassa på IGTV på min Instagram. Av mandelmassan bakade jag äppelmuffins. Det är helt otroligt hur mandelmassa kan bli så saftigt och fylligt. Jag struntade dock i bittermandeln den här gången eftersom jag inte ville åt så mycket mandelsmak utan mer saftigheten som massan ger.

Till ca 10 muffins

50 gram mjölkfritt margarin

2 dl sojadryck eller havredryck

1 dl vatten

200 gram mandelmassa

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

Topping

1 stort äpple

Malen kardemumma- och/eller kanel

Strösocker

1. Blanda alla torra ingredienser till muffinsen i en skål

2. Smält margarinet och blanda ut tillsammans med soja-/havredryck och vatten

3. Tillsätt margarinblandningen i dom torra ingredienserna och blanda slätt

4. Riv i mandelmassan och rör till en jämn smet

5. Placera 10 muffinsformar i en muffinsplåt och fyll 3/4 av formen med smet

5. Skölj och skiva äpplet tunt och tryck i några skivor per form. Toppa med kardemumma/kanel och strösocker

6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter (jag hade ganska stora muffinformar, mindre formar behöver kortare tid i ugnen, lita på magkänslan och ta ut dom när dom ser fina ut)

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *