Kladdkakor

Hallonkladdkaka med vit chokladganache

Vit choklad och hallon är ju en av dom bästa kombinationerna som finns! Hallonkladdkaka har jag aldrig ätit innan jag bakade den och jag funderar på varför jag inte kommit på idén tidigare? Den är ju sååå god, lite sötsyrlig liksom!

Hallonkladdkaka

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad dryck

1 msk citronsaft

2 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

ca 1 dl hallon (frusna eller färska)

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål

2. Smält margarinet och rör i dryck och citronsaft

3. Tillsätt margarinblandningen i de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet

4. Pensla en springform (20 cm i diameter) med lite rapsolja och häll i smeten

5. Tryck i hallonen i smeten

6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den)

7. Låt kakan svalna något

Vit chokladganache

1 dl sojavispgrädde

1 msk mjölkfritt margarin

100 gram vit vegansk choklad

1. Smält samman sojavispgrädde och margarin i en kastrull

2. Bryt i chokladen och rör tills den smält helt

3. Häll ganachen över kladdkakan och låt den stelna i rumstemp eller i kylen

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *