Desserter

Nougatmousse på snickersbotten toppad med salt kolakräm

Det här är en helt underbar dessert med en botten med Skickerssmak, ett lager nougatmousse och en alldeles underbar “smör”kräm. Till den här desserten hämtade jag inspiration från dessertkonditorn Daniel Roos men jag gjorde receptet växtbaserat och förenklade momenten något så att alla kan göra den utan att slita av sig håret! Jag, som älskar att skapa recept, har redan börjat fundera på nyårsdesserten och jag lovar er att den här står högt i kurs!

Snickersbotten

1 dl jordnötter

100 gram cornflakes

1 msk vaniljsocker

1 dl ljus sirap

2 msk strösocker

1. Mixa jordnötterna och cornflakes till smulor och häll över i en skål

2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda

3. Platta ut din snickers som en botten i önskad form (jag hade en brödform (10×30 cm) och ställ in i frysen

Nougatmousse

2,5 krm agar agar

1,25 dl sojavispgrädde

1,25 dl sojadryck

75 gram hasselnötskräm (KLICKA HÄR för att komma till mitt recept)

0,5 dl strösocker

1 dl sojavispgrädde

1. Blanda första delen sojavispgrädde, sojadryck hasselnötskräm och socker i en kastrull och värm upp (inte koka)

2. Tillsätt agar agar och låt sjuda i ett par minuter

3. Dra av kastrullen från plattan och låt svalna

4. Vispa upp sojavispgrädde och blanda i den avsvalnade kastrullen

5. Häll nougaten över snickersbotten och ställ in i frysen över natten

Kolasås

0,5 dl Alpro cuisine soya vispbar

1 dl ljus sirap

1 dl strösocker

En rejäl nypa salt

1 msk mjölkfritt margarin

1. Blanda alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull, ställ på plattan och blanda runt tills allt smält

2. Låt kolasåsen puttra i cirka 5 minuter

3. Ställ den färdiga kolasåsen direkt i kylen och låt svalna

Topping

Choklad

Jordnötter

1. Hacka chokladen och jordnötterna och strö över “smör”kolan

2. Skär upp moussekakan i rektangulära portionsbitar

3. Bred eller spritsa på kolakrämen och toppa med jordnötter och choklad

4. Servera genast!

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *