Brownies

Fudgy brownie med apelsin och mandeltryffel

Jag älskar bakverk som går att variera. Min brownie är ett bra exempel på det eftersom den går att göra i många olika smaker och former, med ett bra grundrecept. Nu tyckte jag att det var dags att uppdatera grundreceptet lite eftersom mina kunskaper i köket ökar ju mer jag bakar samt att jag behöver få utlopp för min kreativitet. Efter några provbak kände jag mig nöjd med resultatet och fick fram en ljuvlig brownie toppad med apelsin- och mandeltryffel. Chokladen i tryffeln kommer från iChoc och har smaken apelsin och mandel vilket är en helt underbar kombination. Om du är sugen på att testa chokladen kan du köpa den billigt HÄR!. Nu går vi till receptet:

Brownie ca 12 bitar

3 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker (med äkta vanilj)

4 msk kakao

0,5 tsk salt

1,5 dl växtbaserad dryck (jag har använt soja eller havre)

1,5 dl neutral olja (matolja eller rapsolja)

100 gram mörka chokladknappar (eller hackad choklad)

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål

2. Rör i växtbaserad dryck och oljan och blanda till en jämn, klumpfri smet

3. Tillsätt chokladen och vänd om tills den blandats i hela smeten

4. Klä en form (20×30 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i

5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter (håll koll på kakan eftersom alla ugnar beter sig olika)

6. Plocka ut kakan ur ugnen och låt den svalna

Tryffel

1 dl växtbaserad, vispbar grädde

80 gram choklad, iChoc apelsin och mandel

1. Koka upp grädden och dra av den från plattan

2. Bryt i chokladen och rör tills den smält

3. Häll tryffeln över brownien och låt den stelna (i rumstemp eller i kylen)

4. Skär upp din brownie i bitar

Andra recept med brownie

Fudgy brownie med kolasås och flingsalt

Brownie med färskoats- och vit chokladswirl

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *