Okategoriserade

Vaniljmuffins med vit choklad- och limefrosting

Det här är dom saftigaste, fluffigaste och absolut godaste vaniljmuffinsen jag ätit. Det här med att använda kikärtsspad som ägg är helt fantastiskt. Muffinsen får liksom en frasig yta, precis som jag minns muffins med ägg. Fantastiskt. Med frostingen med vit choklad och lime blir dom helt perfekta!

Vaniljmuffins 12 stycken
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker med äkta vanilj)
2 msk aquafaba (kikärtsspad)
12 st muffinsformar
1 krm salt
200 gram mjölkfritt margarin
1 dl vatten

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
2. Smält margarinet och blanda i bunken tillsammans med aquafaba och vatten
3. Blanda till en klumpfri, slät smet
4. Placera muffinsformarna på en plåt (helt en muffinsplåt) och fyll dom upp till 3/4 eftersom muffinsen kommer svälla i ugnen
5. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter
6. Plocka ut muffinsen ur ugnen och låt dom svalna helt

Vit choklad- och limefrosting
150 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
5 d florsocker
1 lime (skalet och saften)
100 gram vit vegansk choklad

1. Vispa upp margarin och florsocker till en frosting med elvisp
2. Smält chokladen och tillsätt i frostingen
3. Riv i limeskalet och pressa ur saften och vispa ihop frostingen med elvispen
4. Spritsa eller bred på frostingen på vaniljmuffinsen
5. Förvara muffinsen i kylen om du inte ska äta dom bums

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *