Vetebröd

Enkelt långpannebröd

Det behöver inte vara svårt alls att baka bröd. Faktum är att det här brödet bara behöver tryckas ut i långpanna efter jäsningen och toppas med valfri topping innan den gräddas. Superenkelt. På min Instagram visar jag även i videoformat hur jag bakar brödet, kika in där genom att trycka HÄR

Långpannebröd

50 gram jäst

5 dl vatten

ca 14-15 dl vetemjöl

1 tsk salt

Topping

Pumpakärnor

Vallmofrön

Flingsalt

1. Värm vattnet till fingervarmt (37-38 grader)

2. Smula ner jästen i en bunke, häll i vattnet och blanda tills jästen löst sig

3. Blanda i ett par deciliter vetemjöl åt gången tills du får en deg

4. Knåda i 10-15 minuter (för hand eller i bakmaskin)

5. Plasta bunken med plastfolie och låt den jäsa i 1 timme

6. Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper och tryck ut den jästa degen där i

7. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter

8. Pensla brödet med vatten och strö över din topping

9. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12-14 minuter.

10. Skär brödet i portionsbitar medan det fortfarande är varmt.

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *