Biskvier

Veganska biskvier med lime och vanilj

Biskvier. I all oändlighet kan man variera en biskvi, ändå föll jag för en klassisk med mandelbotten, smörkräm i mitten som blivit täckt av choklad. Kanske beror det på att vissa bakverk är så goda bara som dom är? Nu kunde jag ju visserligen inte låta bli att spexa till smaksättningen något men i det stora hela höll jag mig classy, det måste jag säga.

Botten

200 gram mandelmassa (världens enklaste recept på mandelmassa hittar du HÄR)

2 msk havregrädde

 1. Riv mandelmassan i en bunke
 2. Tillsätt havregrädden och blanda ihop med mandelmassan
 3. Klä en plåt med bakplåtspapper
 4. Rulla 12 bollar och platta ut dom till önskad storlek på plåten
 5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter
 6. Låt svalna

“Smör”kräm

100 gram mjölkfritt margarin

2,5 dl florsocker

1/2 lime (skalet och saften)

1 krm vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker med äkte vanilj)

 1. Blanda ihop margarinet, florsockret och vaniljen i en bunke med en gaffel
 2. Tillsätt limen (skal och saft) sist och blanda ihop till en klupfri “smör”kräm
 3. Spritsa eller bred på krämen på mandelbottnarna. Fyllningen ska se ut som en liten kulle.
 4. Ställ in biskvierna i frysen en liten stund (för att minimera risken att “smör”krämen smälter i den varma chokladen dom ska doppas i)

Topping

100 gram vit vegansk choklad

 1. Smält chokladen
 2. plocka fram biskvierna och doppa dom i chokladen
 3. Låt chokladen stelna innan du serverar biskvierna

TIPS – Gör dubbel sats biskvibottnar och frys in hälften så behöver du bara fixa en smörkräm och smälta choklad nästa gång du är sugen på biskvier

PS. Biskvierna går att frysa in i någon vecka innan margarinet härsknar eller skär sig. När dom tinar kommer chokladen bli lite fuktig på ytan men det är inget som påverkar smaken.

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *