Cupcakes

Chokladmuffins med lingonfluff

Lingon är ett bär jag oftast äter i form av sylt men faktum är att dess syrlighet passar perfekt i söta bakverk. Dessutom passar choklad och lingon som handen i handsken. Därför kändes det som en självklarhet att testa just den kombinationen i en enkel, men ack så underbart god chokladmuffins med vit choklad- och lingonfluff.

Lingonpulver

Själva lingonen i fluffet är lingonpulver, något jag aldrig använt mig av tidigare. Lingonpulver är helt enkelt torkade lingon. Det är extremt smakrikt och färgstarkt vilket gör att det passar utmärkt i bakverk där man vill få fram lingonens smak och färg. Förutom det å är den rik på fiber, 24g/100g och är full av antioxidanter. Jag kommer definitivt använda lingonpulver i så väl bakning som hälsosamma smoothies!

Ett hett tips när du ska baka dessa chokladiga muffins är att vända i lite hackad choklad också för att få det där lilla extra. Det är absolut inget måste, men det kommer göra muffinsen ännu godare, jag lovar!

Chokladmuffins

12 stycken muffinsformar

3,5 dl vetemjöl

3 dl strösocker

0,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

200 gram mjölkfritt margarin

3 msk kikärtsspad

1 dl vatten

ev. 100 gram chokladknappar

 1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
 2. Smält margarinet och blanda i kikärtsspad och vatten
 3. Tillsätt de våta ingredienserna i de torra och blanda till en klumpfri smet (vänd även i chokladen nu om du vill använda det)
 4. Klicka i smet i 12 stycken muffinsformar, lämna 1/4 av formen tom
 5. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter
 6. Låt muffinsen svalna helt
Lingon- och vit chokladfluff

150 gram vit vegansk choklad

1,5 dl sojavispgrädde 

ca 1 msk lingonpulver

 1. Koka upp sojavispgrädden i en kastrull
 2. Bryt i chokladen och rör om tills den smält
 3. Kyl ner chokladgrädden
 4. Vispa upp den kylskåpskalla chokladgrädden till ett fast fluff
 5. Tillsätt önskad mängd lingonpulver och vispa ihop tills du får en jämn färg
 6. Spritsa eller bred på fluffet på chokladmuffinsen och toppa med lite lingon

Choklad och lingon

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *