Cookies,  Cupcakes

Cookie cups med vit choklad- och jordnötssmörtryffel

En fylld cookie i muffinsformat. Vad blir det? En cookie cup. Det är ett syndigt bakverk men det är mycket gott. En double chocolate chip cookie fylld med en härligt len vit choklad- och jordnötssmörtryffel, toppad med en chokladganache. Mycket på mycket, det är så jag vill ha mitt fika!

Det här receptet skapade jag när jag såg att Camilla Hamid, som driver den fantastiska bakbloggen sina sociala kanaler under namnet mykitchenstories, gjort cookie cups. Då blev jag så inspirerad till att skapa en egen version av bakverket och dessa blev riktigt lyckade! Mina är så klart veganska också.

Så här gör du cookie cups med vit choklad- och jordnötssmörtryffel:

Cookie cups

6 stycken stora muffinsformar

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

0,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

3 msk ljus sirap

1 tsk bakpulver

2,5 dl vetemjöl

100 gram mörka chokladknappar

 1. Vispa margarin, farinsocker och strösocker fluffigt med elvisp
 2. Vispa i sirap, kakao och vaniljsocker
 3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i degen tills den blir fast och jämn
 4. Vänd i chokladknapparna
 5. Forma sex stycken stora bollar och placera en boll i varje muffinsform
 6. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter
 7. Plocka ur de färdiga cookie cupsen ur ugnen och gör en grop i mitten av kakan (jag använde skaftet på en träslev)
 8. Låt kakorna svalna något
Vit choklad- och jordnötssmörtryffel

1,5 dl sojavispgrädde

100 gram vit vegansk choklad

4 msk jordnötssmör

 1. Koka upp sojavispgrädden
 2. Bryt i chokladen och rör om tills den smält samman med grädden
 3. Häll i jordnötssmöret och blanda tills du får en klumpfri tryffel
 4. Häll tryffeln gropen du gjort i cookie cupsen
 5. Ställ in i kylen och låt stelna
Chokladganache

50 gram mörk choklad

0,5 dl sojavispgrädde

1 msk mjölkfritt margarin

 1. Koka upp sojavispgrädden
 2. Bryt i chokladen och låt den smälta samman med grädden
 3. Rör i margarinet
 4. Toppa dina cookie cups med chokladganachen och strö över lite hackad vit choklad

Cookie cups

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *