Chokladbollar

Cookie dough- och chokladbollskaka

vegansk cookie dough

Inlägget innehåller annonslänkar

Jag tror inte att jag kan få nog av vegansk cookie dough. Det är så galet gott och särskilt i varianter som inte kräver någon ugn. Som denna cookiedough- och chokladbollskaka.

Jag skar min kaka i 12 bitar. Den är ganska mättande och därför räcker det med lite mindre bitar. Tyllen jag använde mig av när jag spritsade på chokladfluffet finns att köpa billigt HÄR . Faktum är att detta har kommit att bli min absoluta favorit bland tyllar tillsammans med den här stjärntyllen som jag använder till nästan alla bakverk numer. Det blir så otroligt vackert med något spritsat mönster. Enkelt eller avancerat spelar ingen roll, mönstret från tyllarna är vackra i sig!

Receptet

Cookie dough

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 msk ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl

100 gram mörka chokladknappar

 1. Vispa ihop margarin, strösocker, farinsocker, sirap och vaniljsocker
 2. Blanda försiktigt i mjölet tills du får en klumpfri deg
 3. Vänd ner chokladknapparna i degen
 4. Tryck ut kakdegen i en rektangulär form (15x20cm) och ställ in i kylen
Chokladbollskaka

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

1,5 dl strösocker

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 msk starkt, kallt kaffe

3,5 dl havregryn

 1. Vispa ihop margarin, strösocker, kakao och vaniljsocker till en jämn smet
 2. Vispa i kaffet och därefter havregrynen tills du får en chokladbollssmet
 3. Tryck försiktigt på chokladbollssmeten över kakdegen och ställ återigen in i kylen
Chokladfluff

2 dl sojavispgrädde

150 gram mörk choklad (70%)

 1. Koka upp grädden
 2. Bryt i chokladen i grädden och rör runt tills den smält samman till en len chokladkräm
 3. Ställ in i kylen tills den svalnat helt
 4. Vispa upp chokladkrämen till ett fluff
 5. Spritsa eller bred på chokladfluffet över chokladbollslagret
 6. Garnera med pärlsocker

Veganchoklad

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *