Biskvier

Veganska saffransbiskvier

Nu kan vi väl ändå börja räkna ner till jul? Idag är det bara 60 dagar kvar till julafton och jag längtar som ett litet barn efter att få baka, pynta och pyssla inför den stora dagen. Nu kunde jag inte bärga mig och var tvungen att baka med saffran. Veganska saffransbiskvier närmre bestämt. Hur gott? Söta och smakrika med TVÅ paket saffran i smörkrämen. Så himla gott!

Till 12 stycken biskvier behöver du

Botten

200 gram mandelmassa (världens enklaste recept på mandelmassa hittar du HÄR)

2 msk havregrädde

 1. Riv mandelmassan i en bunke
 2. Tillsätt havregrädden och blanda ihop med mandelmassan
 3. Klä en plåt med bakplåtspapper
 4. Rulla 12 bollar och platta ut dom till önskad storlek på plåten
 5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter
 6. Låt svalna
Saffranskräm

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

2 dl florsocker

1 tsk äkta vaniljpulver

2 paket saffran

1 krm salt

 1. Lägg vaniljpulver och saffran i en mortel och mortla sönder det
 2. Lägg alla ingredienser till smörkrämen i en bunke och vispa ihop det med elvisp tills det blir en jämn, klumpfri kräm
 3. Bred på smörkrämen på mandelbottnarna. Smörkrämen ska ligga lite toppigt på botten
 4. Ställ biskvierna i frysen en stund (för att undvika risken att krämen smälter när de doppas i chokladen
Topping

150 gram vit vegansk choklad

 1. Smält chokladen i micron eller över vattenbad
 2. Doppa biskvierna i den smälta chokladen
 3. Låt chokladen stelna innan du serverar dina saffransbiskvier

Veganska biskvier

Ett annat recept på biskvier

Veganska biskvier med lime och vanilj

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *