Övrigt

Veganska munkar

Veganska munkar är väl ändå det godaste som finns? En kaloribomb som heter duga! Men visst är det värt det?

Jag har pratat om hur smidigt det är att använda smördeg tidigare och nu gör jag det igen. Dessa veganska munkar är nämligen gjorda på smördeg! Det går blixtersnabbt att göra dessa när munksuget slår in.

Veganska munkar

0,5 liter frityrolja

1 paket smördeg

100 gram ljus vegansk choklad

Strössel

1. Veckla ut smördegen på längden

2. Vik den översta kortsidan in mot mitten

3. Vik den undre kortsidan mot den övre så hela smördegen blir tre lager

4. Stansa ut cirklar med exempelvis en pepparkaksform

5. Använd en mindre stans för att få ut cirkeln i mitten, jag använde botten på en liten tyll

6. Värm upp olja riktigt varmt i en större kastrull

7. Lägg i dina smördegscirklar och fritera dem i 2 minuter på varje sida, plocka upp dem med en tång och lägg dem på hushållspapper

8. Smält choklad och doppa ovansidan av munken

9. Strö över strössel

10. Ät. Mycket.

Veganska munkar

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *