Kladdkakor

Vegansk bountykladdkaka

Bountykladdkaka är galet gott! Godiset Bounty, är inte veganskt men något åtminstone jag saknar smaken på. Ni vet, en seg, kladdig insida av söt kokoskräm täckt av mjuk choklad?

Det här receptet på Bountykladdkaka smakar precis som Bounty och den innehåller inga animaliska produkter! Den är enkel att baka och kommer falla alla som gillar kokos och choklad i smaken. Kokoskrämen är ljuvligt god och bara smälter i munnen, jag kunde knappt sluta äta.. Ni bara måste testa att baka den här!

PS. Ni följer väl mig på Instagram? Där delar jag med mig av ännu mer tips och trix för att lyckas med bakningen. Vi har en så trevlig gemenskap på Instagram och jag blir alldeles varm i hjärtat varje dag när jag hänger där! Kolla in min profil fridasvegobak

Nu kör vi Bountykladdkaka!

Kladdkaka

2 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

150 gram mjölkfritt margarin

 1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
 2. Smält margarinet och blanda i det tillsammans med kikärtsspadet till en jämn, klumpfri smet
 3. Klä en avlång brödform (25×10 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i ett jämnt lager
 4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i 17-18 minuter
 5. Låt kakan svalna helt
Kokoslager

2 dl kokosmjölk, det vita lagret (rumstempererad)

1 dl strösocker

3 dl kokosflingor

 1. Koka upp kokosmjölk och strösocker i en kastrull och låt puttra i 5 minuter
 2. Dra av från plattan och blanda i kokosflingorna
 3. Bred över kokossmeten över kladdkakan och ställ in i frysen i 30 minuter så den stelnar
Chokladtäcke

150 gram ljus vegansk choklad

2 tsk neutral olja (jag använde rapsolja)

 1. Smält chokladen i micron eller över vattenbad
 2. Blanda i oljan
 3. bred chokladen över kokoslagret och låt chokladtäcket stelna
 4. Skär upp din boutnykladdkaka i bitar

Vegansk kladdkaka

 

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *