Cookies

Kladdkakscookies med nötella cream cheese

Innehåller annonslänk från kitchentime.se

vegansk kladdkaka

Kladdkaka i en cookie är precis lika gott som det låter! Mina kladdkakscookies är sega i kanterna och kladdiga i mitten. HUR GOTT? Dessa är toppade med en Cream cheese frosting med smak av Nötella. En helt underbar kombination!

Kladdkakscookie

1 dl aqua faba (kikärtsspad)

2,5 dl strösocker

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 krm salt

2,5 dl vetemjöl

50 gram ljus vegansk choklad

  1. Vispa upp kikärtsspadet till ett hårt, fast skum
  2. Blanda socker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i kikärtsspadet
  3. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och vänd ner det i smeten
  4. Vänd till sist ner vetemjölet och blanda försiktigt tills smeten precis gått ihop
  5. Klicka ut 5 stora bollar på en plåt med bakplåtspapper
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen på 200 grader i cirka 8 minuter
  7. Låt svalna helt
Nötella cream cheese frosting

1 dl vegansk nutella (HÄR hittar du ett recept på hemgjord nutella)

150 gram vegansk färskost

1 dl florsocker

1 Vispa ihop alla ingredienser till en len frosting

2. Spritsa (jag använder DEN HÄR stjärntyllen) frostingen på kakorna och strö över lite flingsalt eller hackad vegansk choklad

kladdkakscookies

 

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *