Kladdkakor

Vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka

Det tog mig några fördärvade kladdkakor innan jag fann det absolut perfekta receptet på vegansk kladdkaka. Den är så där seg i mitten och frasig i kanterna, precis som en kladdkaka ska vara. Det är helt omöjligt att bara äta en bit och i skrivande stund vattnas det i munnen på mig för att jag blir så sugen på den här underbara, men ack så simpla skapelsen!

Jag tänkte ge er tre tips för att lyckas med den perfekta veganska kladdkakan:

TIPS 1 – rör ihop ingredienserna med en slickepott i en skål. Vispa INTE. Då kommer kladdkakan instället bli en torr chokladkaka

TIPS 2 – kakan är färdig när den är fast i kanterna och vobblig i mitten, då kan man plocka ut den ur ugnen

TIPS 3 – frys eller kyl ned kladdkakan efter gräddning så blir den seg och lite fudgy i konsistensen. Supergott och precis så som en vegansk kladdkaka ska smaka!

Ingredienser till den perfekta veganska kladdkakan

200 gram mjölkfritt margarin

3 dl strösocker

0,75 dl kakao

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

  1. sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull
  3. Häll i kikärsppadet och socker och rör ihop
  4. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet (rör inte mer an nödvändigt)
  5. Häll smeten i en springform (24 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter
  6. Ställ in kladdkakan i kylen/frysen till den blivit kall och stelnat till en seg, ljuvlig kladdkaka
  7. Skär upp i 8-12 bitar och servera med en klick växtbaserad grädde och färska bär!

Vegansk kladdkaka

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *