Cupcakes

Veganska chokladmuffins med kolasås och jordnötsfrosting

veganska chokladmuffins

Har ni koll på att det är chokladens dag idag? För mig blir det inget projekt att komma fram till ett bra recept med choklad eftersom 95% av allt jag bakar innehåller choklad. Dessa veganska chokladmuffins med kolasås och jordnötsfrosting är så galet goda. De har liksom alla smaker jag älskar i en och samma muffins. Den lilla gömman av kolasås i mitten av chokladmuffinsen blir som pricken över i:et!

Receptet har jag tagit fram själv, men inspirationen fick jag från en bild jag såg på mykitchenstories.se där hon gjort liknande och jag var bara tvungen att veganisera det jag såg på bilden! Dessa veganska chokladmuffins extra allt kommer pappan i familjen älska att äta på fars dag!

Chokladmuffins ca 8 stycken

8 stycken muffinsformar

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 msk äppelcidervinäger

1,5 dl växtbaserad dryck (jag använde mandeldryck)

1,5 dl neutral olja (jag använde rapsolja)

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
 3. Blanda olja, växtbaserad dryck och äppelcidervinäger i en annan skål
 4. Tillsätt vätskan till de torra ingredienserna i en tunn stråle medan du rör om med en slickepott
 5. Blanda ihop till en jämn, klumpfri smet
 6. Fördela smeten i 8 stycken muffinsformar och ställ dem i en muffinsplåt
 7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter
 8. Låt muffinsen svalna
 9. Gröp ett hål i mitten av muffinsen
Kolasås

0,5 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl växtbaserad grädde

 1. Koka ihop alla ingredienser i ca 7 minuter under omrörning
 2. Låt kolasåsen svalna något
 3. Fyll gropen i muffinsen med kolasås
 4. Ställ in muffinsen i kylen för att svalna och sätt sig
Jordnötsfrosting

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

100 gram jordnötssmör (osötad)

100 gram vegansk färskost (jag använder Oatly påMackan)

4-5 dl florsocker

 1. Vispa ihop margarin, jordnötssmör och färskost tills det blivit en slät smet
 2. Tillsätt lite florsocker i taget medan du vispar tills du får en fast konstistens
 3. Spritsa eller bred på frostingen på muffinsen

veganska chokladmuffins

Ni följer väl min Instagram @fridasvegobak för ännu mer inspiration, tips och trix för att lyckas med din bakning

 

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *