Cupcakes,  Jul

Veganska saffransmuffins med vit choklad

Innehåller annonslänk

Veganska saffransmuffins med vit choklad smakar som en lussebulle i muffinsformat. Den är så saftig och smakar verkligen JUL! Det är så härligt att kunna baka muffins som smakar som bullar, det går liksom lagom fort att slänga ihop när man blir sugen!

Veganska saffransmuffins

Saffransmuffins 8 stycken

1 gram saffran + 1 tsk vatten

4 dl vetemjöl

3 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

3 msk kikärtsspad

1 dl vatten

200 gram mjölkfritt margarin (jag använder Carlshamn mjölkfria margarin)

100 gram vit vegansk choklad (jag använder vit choklad från iChoc, den finns att köpa HÄR)

Pärlsocker

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Blanda saffran med 2 tsk vatten och låt det stå och dra
 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
 4. Smält margarinet och blanda det med vatten ock kikärtsspad
 5. Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra under omrörning
 6. Blanda till en klumpfri smet
 7. Tillsätt saffranen och rör om tills du fått en jämn, gul smet
 8. Hacka den vita chokladen grovt och vänd ned i smeten
 9. Fyll tre fjärdedelar av muffinsformarna med smeten
 10. Strö över pärlsocker
 11. Grädda dina saffransmuffins mitt i ugnen i ca 20 minuter

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

6 Comments

 • Petra

  Hej! Jag testade igår detta spännande recept, jag hade rörsocker i istället dock och skippade kikärtsspadet. Det blev inte så lyckat hehe
  Jag undrar, tror du att rörsockret påverkade att dom blev alldeles hårda? Vet du om rörsocker bara passar till en viss bakning?

  Ska testa ditt recept igen, det lät så gott! ? Finns det nån vegansk choklad som inte smälter i ugnen? Så gott med muffins med bitar av choklad i!?

 • fridasvegobak

  Hej! Jag tror att det är en kombination av rörsocker och att du struntade i kikärtsspadet som gjorde att muffinsen inte blev bra ? angående chokladen så smälter den vid så höga temperaturer, det gör all choklad, men om du låter muffinsen svalna helt så kommer den stelna igen! Det är ju supergott med chokladbitar ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *