Kladdkakor

Vegansk mintchokladkladdkaka med chokladfluff

Innehåller annonslänk

Mint och choklad är en av mina favoritkombinationer. Därför är den här veganska mintchokladkladdkakan något av det godaste jag bakat! I det här receptet har jag använt mig av ett av mina bästa basrecept recept på vegansk kladdkaka som aldrig blir misslyckad. Det är så där ljuvligt fudgy i mitten och frasig i kanterna, precis som en perfekt kladdkaka ska vara. I smeten han jag hackad Mariannegodis, ni vet mintchokladen som ligger i rödvit randigt papper? Kladdkakan är dessutom toppad med chokladfluff så den kommer garanterat ta slut fortare än fortast, inget snack om den saken!

Vegansk mintchokladkladdkaka

200 gram mjölkfritt margarin

1 dl kikärtsspad

2,5 dl vetemjöl

3 dl strösocker

0,75 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

15 stycken Marianne

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
 3. Smält margarinet och blanda ned det i ingredienserna
 4. Vänd till sist ned kikärtsspadet och blanda till en jämn, klumpfri smet
 5. Bred ut smeten i en springform (min är 20 cm i diameter)
 6. hacka godiset och vänd ned i smeten
 7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter (om du har en större springform gräddas den en kortare tid)
 8. Låt kladdkakan svalna helt i kylen/frysen
Chokladfluff

150 gram växtbaserad vispgrädde

150 gram mörk vegansk choklad

Några bitar Mariannegodis till topping

 1. Koka upp grädden
 2. Bryt i chokladen och rör om till den smält helt
 3. Låt chokladgrädden svalna helt
 4. Vispa upp den till ett fluff med elvisp
 5. Spritsa eller bred på fluffet på den kalla mintchokladkladdkakan
 6. Toppa med lite hackad Mariannegodis

 

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

6 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *