Brownies

Vegansk brownie med Nutella

Vegansk brownie

Vegansk brownie med Nutella. Kan det bli bättre? Den här brownien är så fudgy och helt maxad med choklad. Helt galet god alltså! När den sedan är toppad med vegansk Nutella blir den helt klart oemotståndlig. Spontant känner jag att jag skulle kunna äta hela kakan själv, men jag får nog vara snäll och dela med mig!

Vegansk brownie

3,5 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1,5 dl växtbaserad dryck (jag använde Oatly iKaffe)

1,5 dl neutral olja (jag använde rapsolja)

100 gram mörka chokladknappar (eller 100 gram hackad mörk choklad)

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Blanda i växtdryck och olja till en jämn, klumpfri smet
  4. Vänd till sist ned chokladen
  5. Klä en form (15×25 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i den
  6. Grädda brownien mitt i ugnen i ca 30 minuter
  7. Låt kakan svalna helt i kyl
Vegansk Nutella

Följ DET HÄR receptet

  1. Bred ut den färdiga nutellan på brownien och låt den stelna till sig i kylen
  2. Skär Brownien i 9 generösa eller 12 mindre bitar
  3. Ät. Njut.

Vegansk brownie

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *