Godis,  Jul

Vegansk chokladtryffel med apelsinkrokant

Innehåller annonslänk

Vegansk chokladtryffel

Julen närmar sig med stormsteg och vi frossar i choklad, apelsiner och nötter. Jag ville kombinera tre goda ting i ett bakverk och gjorde vegansk chokladtryffel med apelsinkrokant. De blev en riktig höjdare som kommer vara utsökta på dessertbordet på julafton! Och gissa vem som tagit på sig julbaket i min släkt 😉

Choklad och apelsin är en klockren smakkombination, så ni bara måste testa dessa underbara små tryfflar för att få känna dem smälta i munnen!

Vegansk chokladtryffel

1 dl växtbaserad vispgrädde

300 gram vegansk ljus choklad (jag har använt iChoc som finns att beställa HÄR)

Apelsinzest från två apelsiner

Krokant (finns att köpa i välsorterade matvarubutiker, vid bakhyllan)

  1. Koka upp grädden i en kastrulla och dra av från plattan
  2. Rör ned chokladen tills den smält
  3. Låt tryffeln sätta sig i kylen tills den blir så pass hård så du kan rulla bollar av den
  4. Riv apelsinzest och blanda det tillsammans med krokanten
  5. Rulla små bollar (ca 25 stycken)
  6. Rulla bollarna i apelsinkrokanten
  7. Förvara chokladtryffeln i kylen eller i frysen tills du ska äta dem

Vegansk chokladtryffel

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *