Jul,  Mjuka kakor

Veganska saffransmazariner i långpanna

Veganska saffransmazriner är något av det godaste jag ätit. Jag ska vara ärlig och säga att jag aldrig ätit något saftigare än veganska mazariner i långpanna. Det som gör detta bakverk extra saftigt är mandelmassan som både tillför smak och textur. Dessutom är ju mandelmassa något vi särskilt äter i juletider, så dessa passar väl perfekt att baka till imorgon på lucia?

Veganska saffransmazariner

Att baka veganska saffransmazariner i långpanna är galet mycket enklare än att baka dem i formar. Dessa kräver inte särskilt mycket tid att förbereda men jag kan garantera att de är MINST lika goda som originalet.

Veganska saffransmazariner (ca 20 bitar)

1 gram (2 paket) saffran

300 gram mjölkfritt margarin

200 gram mandelmassa (HÄR finns ett superenkelt och snabbt recept på mandelmassa)

7,5 dl vetemjöl

4 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl kikärtsspad

3,5 dl vatten

Gör så här
 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Smält margarinet i en skål och blanda i saffranen, låt det stå och dra
 3. Riv mandelmassan i en annan skål och ställ åt sidan
 4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
 5. Tillsätt kikärtsspad, vatten och det smälta margarinet och blanda till en jämn, klumpfri smet
 6. Vänd i den rivna mandelmassan och vänd om tills den fördelat sig jämnt i smeten
 7. Klä en form (30×40 cm) med bakplåtspapper och häll ned smeten där i
 8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter
 9. Låt mazarinkakan svalna helt
Glasyr

5 dl florsocker

3 msk vatten

2 msk citronsaft

 1. Blanda alla ingredienser till glasyren och bred försiktigt på den på mazarinkakan
 2. Låt glasyren svalna helt innan du skär upp kakan i 20 lagom stora bitar

Mazariner i långpanna

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

4 Comments

 • Sara

  OJ så smarrigt det där såg ut! Älskar mazariner så att piffa upp med saffran..mmmmm? Min mage klarar dock inte av vetemjöl, har du någon idé på hur det skulle kunna ersättas?
  Första gången på din sida så nu ska jag sctolla vidare och gotta mig i recept?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *