Okategoriserade

Veganska jordnötsbitar med rispuffar

Innehåller annonslänk

Snabbt, enkelt och gott? Kan det bli bättre? Ja, det kan det ju så klart om det är veganskt också. Vilket dessa små godisbitar så klart är! 

Veganska jordnötsbitar med rispuffar är fantastiskt enkla att göra, det går snabbt och kräver igen ugn! Julen är stressig som den är och visst underlättar det mycket om slipper kastruller, termometrar och bränd kola.

Veganska jordnötsbitar med rispuffar (ca 20 stycken)

2 dl jordnötssmör

2 dl kokosflingor

2 dl rispuffar

1 dl ljus sirap

  1. Blanda ihop alla ingredienser  i en skål och tryck ut smeten i en form (15×15 cm)
  2. Ställ in i kylen
Chokladganache

200 gram ljus vegansk choklad (jag använder choklad från märket iChoc som finns i större matvarubutiker men jag beställer den HÄR)

0,5 dl växtbaserad grädde

  1. Smält choklad och grädde i micron eller över ett vattenbad
  2. Blanda ihop till en jämn ganache och bred den över jordnötskakan
  3. Låt godiset sätta sig i kylen i minst två timmar
  4. Skär upp godiset i ca 20 små munsbitar!

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *