Jul,  Mjuka kakor

Veganska pepparkaksdammsugare

Veganska pepparkaksdammsugare är perfekta att julfika på! Själva pepparkakan i dammsugarna är faktiskt gjorda på min mjuka pepparkaka blandat med smält, mjölkfritt margarin. De blir så där oemotståndliga tillsammans med marsipanen och chokladen så jag skulle vilja äta upp allihop själv!Ett tips från mig är att göra dina veganska pepparkaksdammsugare till små munsbitar och småäta dem på julafton! Smart va?

Veganska pepparkaksdammsugare (ca 10 stycken)

Vegansk mjuk pepparkaka, kall (receptet finns HÄR)

50 gram mjölkfritt margarin 

200 gram marsipan

100 gram mörk choklad

  1. Smält margarinet
  2. Smula den mjuka pepparkakan i en bunke och blanda i margarinet
  3. Kavla ut marsipanen, den ska vara lång på bredden och kortare på höjden
  4. Rulla en korv av pepparkakan (jag delade den i två för att de skulle bli mer lättarbetade)
  5. Lägg korven på marsipanen och rulla ihop den
  6. Blöt fingret med lite vatten och dra på kanten av marsipanen innan du fäster den så blir det som klister
  7. Låt rullarna sätta sig i kylen en stund innan du skär upp dem till dammsugare (ca 5 cm)
  8. Smält chokladen i micron eller över vattenbad
  9. Doppa ändarna av dammsugarna i chokladen och låt dem stelna
  10. Förvara dina veganska pepparkaksdammsugare i kylen eller i frysen


Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *