Desserter,  Glutenfritt

Vegansk chokladpudding

Innehåller annonslänk

Chokladpudding med vispad grädde är ett barndomsminne jag aldrig kommer att glömma. Men nu för tiden gör jag vegansk chokladpudding med växtbaserad vispgrädde eftersom det är snällare mot djur och natur.

Vegansk chokladpudding går snabbt att göra och fungerar utmärkt som dessert, jag menar, vem gillar inte chokladpudding? Och den smakar precis som jag minns den, fast bättre eftersom den är hemmagjord och fri från diverse tillsatser!

Vegansk chokladpudding 6 portioner

1,5 dl strösocker

4 msk kakao

0,75 dl majsstärkelse (40 gram)

1 krm salt

6 dl växtbaserad dryck (jag använd Oatly iKaffe)

  1. Blanda alla torra ingredienser i en kastrull. Använd en visp för att kakaon och majsstärkelsen ska blandas ordentligt med sockret och saltet.
  2. Mät upp växtdrycken i en kanna eller ett större glas
  3. Häll i den under omrörning i kastrullen
  4. Sjud upp chokladpuddingen på svag värme medan du rör om konstant i kastrullen (det bränner fast/klumpar sig väldigt lätt)
  5. Dra av kastrullen från plattan när innehållet är krämig men fortfarande rinnande
  6. Fördela chokladpuddingen i 6 stycken glas och låt puddingen sätta sig i kylen i två timmar
Topping

Växtbaserad vispbar grädde

Hackad ljus vegansk choklad (jag använder iChoc som finns i större matvarubutiker men jag brukar beställa den HÄR eftersom det blir billigare)

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

  • Jennifer

    God, men ganska stark “vuxen” chokladsmak, nästa gång minskar vi kakaon något. Vi fick öka mängden majsstärkelse lite för att det skulle tjockna, men det var kanske vi som hade för svag värme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *