Mjuka kakor

Kladdkaka i långpanna med chokladtryffel och karamelliserade popcorn

Innehåller annonslänk

Kladdkaka i långpanna med chokladtryffel och karamelliserade popcorn bakas i långpanna och räcker till 20 bitar. Den är saftig och galet chokladig!

Det är så roligt när ni berättar att ni bakat mina recept! Ni är jättemånga som skriver att ni bjuder era kollegor på bakverk ni bakat från min bakblogg och därför tänkte jag dela ett recept som räcker till extra många! Det är inte bara bra när en vill bjuda på personalfika utan även vid kalas. Den här kakan gick faktiskt till min systers innebandylag!

Kladdkaka

300 gram mjölkfritt margarin

1,5 dl kikärtsspad

0,5 dl växtbaserad grädde (jag använde Oatly iMat)

5 dl strösocker

1,5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 tsk salt

4 dl vetemjöl

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Smält margarinet i en kastrull
 3. Blanda i kikärtsspad och grädde 
 4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
 5. Klä en bakplåt (30x40cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
 6. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter
 7. Låt kakan svalna
Chokladtryffel

2,5 dl växtbaserad grädde (jag använde sojavispgrädde)

250 gram mörk choklad eller ljus vegansk choklad (ljus vegansk choklad finns att beställa HÄR)

2 tsk vaniljsocker

 1. Koka upp grädden i en kastrull och dra av den från plattan
 2. Tillsätt vaniljsocker och choklad och blanda tills chokladen smält samman med grädden
 3. Låt tryffeln stå i 5-10 minuter så den sätter sig lite så den går att breda
 4. Bred på chokladtryffeln på chokladkakan
Karamelliserade popcorn

2 dl strösocker

4 dl poppade popcorn

 1. Smält sockret i en kastrull och dra av den från plattan
 2. Blanda i popcornen och häll ut dem på ett bakplåtspapper
 3. Låt dina karamelliserade popcorn svalna
 4. Ta försiktigt loss dem från varandra och strö dem över chokladtryffeln

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *