Okategoriserade

Raw chokladtårta

Innehåller annonslänkar

raw chokladtårta

Dadlar, agave och cashew är inte ingredienser jag vanligtvis arbetar så mycket med. Inte för att jag inte gillar det utan snarare för att jag tycker att det känns tråkigt

Men nu måste jag få lov att be om ursäkt och medge att jag ändrat uppfattning. Den här raw chokladtårtan är nämligen helt utsökt och jag skulle lätt bjuda på den till alla kalas under hela året. Det är helt perfekt och dessutom är den riktigt snygg.

Om man vill kalla den här tårtan nyttig eller ej är upp till var och en. Själv skulle jag vilja påstå att den är hälsosammare än de flesta av mina andra alternativ och kanske något jag skulle bjuda på till en vanligvardagsfika eller som ett lyxigare mellanmål.

raw chokladtårta
Raw chokladtårta
Botten

10 dadlar

2 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 tsk vaniljpulver

0,5 dl kakao

1 dl vatten

0,5 dl kokosolja

 1. Kärna ur dadlarna och mixa ihop alla ingredienser till en deg. Jag mixade mitt någorlunda slätt
 2. Tryck ut bottnen i en rund form (20 cm i diameter, jag använde DEN HÄR) och ställ in i frysen
Chokladlager

5 dl cashewnötter

1 krm vaniljpulver

0,5 dl kakao

2 msk agavesirap

2,5 dl växtbaserad dryck (jag har använt mandeldryck)

 1. Blötlägg nötterna i åtminstone 30 minuter (ju längre du blötlägger desto slätare konsistens får fyllningen)
 2. Mixa samman alla ingredienser till en slät smet
 3. Fyll formen med bottnen med smeten och ställ in i frysen i minst 4 timmar
Hallonpuckar

2 dl cashewnötter

1 dl frusna hallon

1 krm vaniljpulver

1 msk agavesirap

1 dl växtbaserad dryck (jag har använt mandeldryck)

 1. Blötlägg nötterna i åtminstone 30 minuter
 2. Mixa samman alla ingredienser till en slät smet
 3. Sila av kärnorna
 4. Fyll smeten i silikonformar som liknar halvklot (jag använder DEN HÄR)
 5. Frys in i ca 2 timmar
Montering

Färska bär

Lingonpulver (jag använder DET HÄR)

 1. Plocka ur tårtan ur formen och placera den på ett fat
 2. Plocka ur hallonpuckarna ur sina formar och placera ut dem över tårtan
 3. Dekorera med färska bär och strö över lite lingonpulver

Låt tårtan tina i ca 30 minuter innan du serverar den. Tårtan håller sig fint i kylskåp i ca 5 dagar.

Glöm inte att följa mig på Instagram @fridasvegobak

raw chokladtårta

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *