Cupcakes

Veganska kladdiga chokladmuffins med apelsinchoklad

Innehåller annonslänk

Kladdiga chokladmuffins

Veganska kladdiga chokladmuffins med apelsinchoklad är något av det enklaste och godaste man kan göra. När jag var yngre gjorde jag dem med animalier men jag kan helt ärligt erkänna att jag inte känner någon skillnad nu när jag gjort dem veganska. Bättre för miljön och snällare mot djuren.

Jag använder apelsinchoklad från iChoc som jag beställer HÄRIFRÅN eftersom det är lite billigare än att köpa den i butik. Det här är min favorit bland veganska chokladsorter och då kan ni förstå att det smakar helt gudomligt gott. Jag älskar den!

Veganska kladdiga muffins 8 stycken

150 gram mjölkfritt margarin

2 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

2 dl vetemjöl

80 gram vegansk apelsinchoklad (finns att köpa HÄR)

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
  3. Blanda i övriga ingredienser till en jämn, klumpfri smet
  4. Fördela ut smeten i 8 stycken muffinsformar (som gärna får stå i en muffinsplåt)
  5. Tryck i en ruta apelsinchoklad i varje muffinsform
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter
  7. Hacka resterande del av apelsinchokladen och strö det över dina kladdiga chokladmuffins direkt efter att de kommit ut ur ugnen
  8. Låt muffinsen svalna helt innan du serverar dem

Förvara din veganska kladdiga chokladmuffins i kylen eller i frysen

veganska kladdiga chokladmuffins

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *