Chokladbollsgrottor med kärleksmumsglasyr

chokladbollsgrottor

Minns ni min Kärleksmumskladdkaka? Jag är fullkomligt förälskad i den glasyren så jag var tvungen att använda den i ett till recept, nämligen dessa chokladbollsgrottor med kärleksmumsglasyr. De är ljuvliga och de fick inte stå kvar länge i kylen.

Ni som följt min blogg länge vet att jag ger bort de flesta bakverk jag bakar, men när det kommer till godingar som dessa chokladbollsgrottor hinner jag knappt fotografera innan allt ligger i min eller i min sambos mage. De går som smort. Och tur är det väl att de är mycket lätta att baka så jag kan göra de om och om igen.

Chokladbollsgrottor

175 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

2 dl florsocker

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2 msk kaffe

5-6 dl havregryn

  1. Mixa havregrynen till ett grynigt mjöl
  2. Blanda med en gaffel eller vispa med elvisp ihop alla ingredienser till en chokladbollssmet
  3. Rulla 15-20 chokladbollar och tryck ut en djup grop i mitten med fingret
Kärleksmumsglasyr

50 gram mjölkfritt margarin

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2,5 dl florsocker

1 krm salt

1 msk kaffe

1 msk växtbaserad grädde (matgrädde eller vispgrädde spelar ingen roll)

Kokos till topping

  1. Smält margariner i en kastrull och dra av från plattan
  2. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokos) och blanda ihop till en glasyr
  3. Häll upp glasyren i en spritspåse och klipp ett litet hål längst ut
  4. Fyll groparna i chokladbollarna med glasyren och strö över lite kokos på varje chokladbollsgrotta
chokladbollsgrottor

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Chokladbollsgrottor med kärleksmumsglasyr”