Cupcakes

Brownie cupcakes toppade med chokladbollar

Innehåller annonslänk.

Kolla när jag bakar dem på Youtube också!

brownie cupcakes

Alltså dessa brownie cupcakes är gudagoda och när jag toppade dem med en varsin chokladboll blev de riktigt farliga.

Dessa brownie cupcakes är kladdiga i mitten och sega i kanterna vilket gör att de går allra bäst att äta när de är helt svala. De är goda ljumna också men då passar det bäst att äta den med sked eller göra som min son, trycka in hela muffinsformen i ansiktet. Ungar alltså, så fort man vänder blicken bort i två sekunder så hittar de på bus 😉

Brownie cupcakes 9 stycken

3 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1,5 dl neutral olja

1,5 dl växtbaserad dryck

80 gram ljus vegansk choklad (jag använder iChoc Classic som finns att beställa billigt HÄR)

9 stycken muffinsformar

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Tillsätt olja och växtdryck och blanda om tills du får en jämn, klumpfri smet
  4. Hacka chokladen och vänd ned den i smeten
  5. Fyll tre fjärdedelar av varje muffinsform med smeten och placera den på en plåt (helst en muffinsplåt) och grädda dina brownie cupcakes mitt i ugnen i cirka 17-20 minuter
Chokladbollar 9 stycken

75 gram mjölkfritt margarin (jag har använt bordsmargarin eftersom jag tycker att det är godast i chokladbollar)

1 dl strösocker

3 msk kakao

1 msk kallt, starkt kaffe

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3 dl havregryn

Kokosflingor till rullning

  1. Blanda alla ingredienser (utom koksflingor) i en skål, med visp, gaffel eller för hand tills du får en kladdig chokladbolssmet
  2. Rulla 9 stora chokladbollar och rulla dem i kokosflingorna
  3. Lägg en chokladboll på varje färdiggräddad brownie cupcake när de fortfarande är varma
  4. Låt dina cupcakes svalna helt innan du äter dem!
brownie cupcakes

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *