Tårtor

Vegansk tårtbotten (äggfri, mjölkfri)

Innehåller annonslänk

Den här tårtbottnen är inte bara äggfri, mjölkfri och vegansk. Den är dessutom luftig, fluffig, saftig och alldeles lagom hög för att dela till tre bottnar!

Jag använder en silikonform som är 20 cm i diameter när jag gräddar tårtbottnen. Då får man en tårta som räcker till 8 personer! Silikonformen jag använder kan du köpa HÄR!

Du kan använda en springform men klä den då i bakplåtspapper. Om formen inte är 20 cm i diameter kommer gräddingstiden variera. En större form kommer innebära en lägre botten och en kortare gräddningstid medan en mindre form kommer innebära en längre gräddningstid och en högre botten. Min tårtbotten blir 7 cm hög i formen som är 20 cm i diameter.

vegansk tårtbotten

Vegansk tårtbotten

3 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

3 dl strösocker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 msk äppelcidervinäger

1,5 dl neutral olja

2 dl kokande vatten

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
 3. Tillsätt äppelcidervinäger och olja och blanda runt till en grynig massa
 4. Koka upp vattnet och blanda direkt ned det i smeten (arbeta snabbt och precis tills smeten gått ihop och är klumpfri)
 5. Häll smeten i en rund form som är 20 cm i diameter (jag använder den HÄR) och om du använder en silikonform som jag gör behöver den inte kläs i bakplåtspapper som man behöver med en vaniilj springform
 6. Grädda tårtbottnen i ugnen i 1h och 5min
 7. Plocka ut bottnen och låt den svalna i formen
 8. Dela tårtbottnen i två delar så du får tre bottnar

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

4 Comments

 • Jennie

  Hej!
  Vilket fantastiskt recept! Vilken olja skulle du rekommendera att använda? Tycker ibland att man kan känna en tydlig smak från oljan och det vill man ju såklart undvika. Kanske skulle passa att skriva ett inlägg om?
  Tack för en bra blogg med ljuvliga bakverk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *