Mjuka kakor

Vegansk silviakaka

Silviakaka är ett klassiskt bakverk som många tycker om! Det är en mjuk kaka som smakar vanilj toppad med en smörkräm. Jag har gjort min vegansk. Så det här är en vegansk silviakaka som är otroligt safttig och god!

Vegansk silviakaka

5 dl vetemjöl

4 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 msk äppelcidervinäger

200 gram mjölkfritt margarin

3,5 dl växtbaserad dryck

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
 3. Smält margarinet och tillsätt det tillsammans med växtdryck och äppelcidervinäger
 4. Blanda tills du får en jämn, klumpfri smet
 5. Klä en rund form (min är 24 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i smeten
 6. Grädda din silviakaka mitt i ugnen i cirka 35 minuter
 7. Plocka ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt i formen
Vegansk smörkräm

1 dl strösocker

3 msk majsstärkelse

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3 dl växtbaserad grädde (jag har använt sojamatgrädde)

75 gram mjölkfritt margarin

Kokosflingor till topping

 1. Blanda socker, majsstärkelse, vaniljsocker och salt i en kastrull. Blanda ihop ingredienserna ordentligt
 2. Sätt igång plattan och tillsätt grädden under omrörning och fortsätt röra konstant tills krämen tjocknar
 3. Dra av krämen från plattan och rör i margarinet
 4. Låt smörkrämen svalna helt innan du breder den över din silviakaka
 5. Toppa din veganska silviakaka med kokosflingor

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *